Vizyonumuz

Süt Teknolojisi Bölümü, en temel gıda gruplarından olan süt ve süt ürünleri üzerinde uzmanlaşmış kadrosu ile spesifik şekilde eğitim veren bir bölümdür. Lisans ve Yüksek Lisans düzeylerinde eğitim veren Süt Teknolojisi Bölümü’nün eğitim-öğretim programı öğrencilere süt üretiminin arttırılması, süt ve süt ürünlerinde kalite kontrol faaliyetleri, süt işletmelerinin kurulması ve organize edilmesi, süt yan ürünlerinin değerlendirilmesi gibi konularda yeterli teknik donanımı sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. Bölüm derslerinde edinilen bilgiler, laboratuvar ve işletme uygulamaları ile desteklenmektedir. Dört yıllık bölüm eğitimini tamamlayan öğrenciler Ziraat Mühendisi unvanı ile mezun olmaktadır. Her türlü mesleki bilgi ve beceriye sahip olarak eğitimini tamamlayan bölüm mezunları süt ve ürünleri sektöründe hizmet veren kamu kurumlarında ve özel sektörde çalışma olanağı bulabilmektedir.

Misyonumuz

Süt Teknolojisi Bölümü, memeli canlıların doğumundan itibaren vazgeçilmez besin maddesi olan sütün taze, sağlıklı ve hijyenik şekilde tüketiciye ulaştırılması; sütün peynir, yoğurt, tereyağı vb. diğer süt ürünlerine ve süt yan ürünlerine işlenebilmesinin sağlanması için gerekli bilgi ve tecrübenin aktarılması amacıyla kurulmuş olan ve bu alanda eğitim veren bir disiplindir. Ziraat Fakültesi bünyesinde bulunan Süt Teknolojisi Programı’nda, süt ve süt ürünleri derslerinin yanı sıra; temel ziraat ve mühendislik dersleri de verilmektedir. Bölüm, öğrencilerine AB sürecinde sektörün gerektirdiği; uluslararası standartlarda güvenli süt üretimi için gerekli teorik, pratik bilgi ve becerileri kazandırmayı amaç edinmiştir. Eğitim programı, mezunlarını dinamik olarak hızla gelişen endüstriye adapte etmek üzere sürekli olarak güncellenmektedir.