Süt İşletmesi 

Süt Teknolojisi Bölümü Eğitim-Araştırma ve Uygulama İşletmesi günlük 3 ton süt işleme kapasitesine sahiptir. İşletmede içme sütü, yoğurt, peynir, dondurma, tereyağı ve kefir olmak üzere 6 temel ünite bulunmaktadır. Ayrıca, pilot ölçekli süttozu ve evaporasyon ünitesi de mevcut olup bu ünitelerden öğrenci uygulamalarında yararlanılmaktadır. Pilot süt işletmesi; Süt Teknolojisi bölümü lisans öğrencilerinin pratik ders uygulamalarının, yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarının ve bölümde gerçekleştirilen araştırma ve projelerin yapılmasına olanak sağlamaktadır. Bunun yanı sıra ticari olarak da üretim yapılmakta ve Ankara’nın çeşitli semtlerinde bulunan fakülteye ait satış mağazalarında halka sunulmaktadır. Bölüm mezunu olan işletme şefi ve uzman ile birlikte 8 adet personel kontrolünde hizmet veren işletmede; Beyaz peynir, Kaşar peyniri, pastörize içme sütü, tereyağı, dondurma, kefir ve yoğurt gibi süt ürünleri üretilmektedir.