Bölümde 7 Öğretim Üyesi, 3 Araştırma Görevlisi ve 2 Uzman olmak üzere toplam 12 kişilik akademik kadro ile lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimleri sürdürülmektedir. Eğitim sürecinde gibi temel derslerin yanı sıra, Süt Endüstrisinde İşlem Mühendisliği, Süt Endüstrisinde Projelendirme ve Süt Endüstrisi İşletmeciliği gibi mühendislik dersleri ve ayrıca Süt Kimyası ve Biyokimyası, Kalite Kontrol, Süt Mikrobiyolojisi, İçme Sütü, Fermente Süt Ürünleri, Peynir, Tereyağı, Dondurma, Koyulaştırılmış ve Kurutulmuş Süt Ürünleri Teknolojisi dersleri verilmektedir. Teorik olarak verilen bu dersler laboratuvar ve işletme uygulamaları ile desteklenmektedir. Dört yıllık bölüm eğitimini tamamlayan öğrenciler “Ziraat Mühendisi” unvanı ile mezun olmaktadır. Her türlü mesleki bilgi ve beceriye sahip olarak eğitimini tamamlayan bölüm mezunları süt ve ürünleri sektöründe hizmet veren kamu kurumlarında ve özel sektörde çalışma olanağı bulabilmektedir.